Skoči na vsebino
Domov » 9. teden nosečnosti

9. teden nosečnosti

  9. teden nosečnosti spada v sredino prvega tromesečja nosečnosti. 9. teden nosečnosti boste nosečnost verjetno že občutili po slabosti, napetih dojkah ipd.

  CRL (dolžina teme trtica) zarodka: 15-22 mm
  Rast zarodka: 1 mm/dan
  BIP (prečni presek čez glavico): 7-10 mm

  Slika 1: Zarodek je dolg 21 mm, glavica je na začetku tega tedna velika kot rumenjakov mehurček, ob koncu pa je že večja od njega.

  9. teden nosečnosti

  Slika 2: Na sliki vidimo zarodek z glavico in trupom. Najprej se razvijejo zgornje okončine, nato še spodnje.

  9. teden nosečnosti

  Slika 3: 3D-slika prikazuje plod, roke so upognjene v komolcu. Opazujemo lahko že plodove premike trupa in okončin. Na tej sliki vidimo celoten potek popkovnice od popka do narastišča na posteljico. V njej so tri žile, dve arteriji in ena vena. Debela je 2–3 mm.

  9. teden nosečnosti

  Slika 4: Na 3D-sliki vidimo izbočenje sprednje trebušne stene s trebušnimi organi v popkovnico. V tem obdobju je to fiziološko izbočenje. Opazujemo, da je popkovnica ob vstopu v popek veliko debelejša kot bolj distalno.

  9. teden nosečnosti

  Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

  Zapri popup
  Nastavitve zasebnosti shranjene!
  Nastavitve zasebnosti

  Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

  Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

  Tehnični piškotki
  Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke

  Onemogoči vse storitve
  Omogoči vse storitve