Skoči na vsebino

3D-ultrazvočni pregled ploda

Koristna preiskava za medicinske informacije in veselje za starše

3D-ultrazvok ploda

3D-ultrazvočna preiskava ploda je diagnostična tehnika, ki jo uporabljamo za pridobitev tridimenzionalnih slik ploda.

Ta tehnologija temelji na uporabi ultrazvočnih valov za ustvarjanje podrobnejših in realističnejših slik ploda v primerjavi s tradicionalnimi dvodimenzionalnim ultrazvokom.

za 3D-ultrazvočni pregled ploda uporabljamo poseben ultrazvočni senzor, ki oddaja visoke valove skozi trebuh matere. Ti valovi se odbijajo od različnih struktur v materinem telesu in plodu ter se nato zajamejo nazaj s senzorjem. Računalnik pretvori podatke v tridimenzionalno sliko ploda, ki jo ginekolog pregleduje in analizira v različnih presekih.

3D-ultrazvok, nosečnost, ZCD

Zakaj izbrati 3D-ploda?​

Zanimivo je, da se plod v maternici lahko nasmehne, kar včasih ujamemo tudi na 3D-ultrazvočnem pregledu. Po rojstvu pa to zmožnost novorojenček izgubi in prvi smehljaji se zopet pojavijo šele med 4. in 6. tednom starosti.

Izkoristite priložnost in si oglejte svoj plodek v 3D-tehniki.

Preiskava pa ni namenjena le veselju ob pogledu na malo bitje, ki raste pod maminim srcem, saj lahko 3D-ultrazvočni pregled ploda pomaga ginekologu do boljše vizualizacije anatomije ploda in prepoznavanju morebitnih nenormalnosti.

Kot vsaka medicinska preiskava ima tudi 3D- ultrazvok nekaj omejitev. Kakovost slike lahko variira glede na položaj ploda, količino plodovnice, debelino maternične stene in druge dejavnike.

Naročite se na pregled

Naročite se na 3D-ultrazvok v ZCD, Dravlje, Ljubljana