Skoči na vsebino
Domov » 27. teden nosečnosti

27. teden nosečnosti

  27. teden nosečnosti je zadnji teden drugega tromesečja nosečnosti.

  BIP (prečni presek čez glavico): 71 mm
  HC (obseg glavice): 263 mm
  AC (obseg trebuha): 217 mm
  FL (dolžina stegnenice): 51 mm
  Foot (dolžina stopala): 52 mm

  Teža za fantka: 1080 g
  Teža za deklico: 1000 g
  Dolžina za fantka: 36 cm
  Dolžina za deklico: 36 cm

  Slika 1: Slika prikazuje spolovilo ženskega spola. Vidimo dve veliki in dve mali sramni ustnici (tri bele črtice). Proti koncu nosečnosti se obe mali sramni ustnici približata in prekrijeta ščegetavček. V teh tednih je še veliko plodovnice, spolovilo pa je razvito, zato je to primeren čas za zelo verjetno določitev spola. Pri koronarnem prikazu se nam sramne ustnice prikažejo v obliki kavinega zrna.

  27. teden nosečnosti

  Slika 2: Tridimenzionalni prikaz spolovila ženskega spola. Zaradi visokih vrednosti nosečnostnih hormonov so sramne ustnice zelo velike, včasih dajejo vtis mošnje. Med obema sramnima ustnicama vidimo zarezo v obliki srčka, pri mošnji pa je spodnji del izravnan. V teh tednih se pri dečkih moda spustijo v mošnjo.

  27. teden nosečnosti

  Slika 3: Na sliki vidimo obe ritnici z ledveno-križničnim predelom hrbtenice. Največ nepravilnosti pri hrbtenici se pojavlja ravno v tem delu.

  27. teden nosečnosti

  Slika 4: Hrbtenico si lahko prikažemo ultrazvočno s pomočjo simulacije rentgenskega posnetka. Slika prikazuje ledveni in prsni del hrbtenice z rebri.

  27. teden nosečnosti