Skoči na vsebino
Domov » 18. teden nosečnosti

18. teden nosečnosti

  18. teden nosečnosti spada v drugo tromesečje nosečnosti.

  BIP (prečni presek čez glavico): 42 mm
  HC (obseg glavice): 155 mm
  AC (obseg trebuha): 122 mm
  FL (dolžina stegnenice): 27 mm
  Foot (dolžina stopala): 28 mm

  Slika 1: Slika prikazuje iztegnjene prste in dlan roke. Roka ima zapestne kosti, pet dlančnih kosti, prsti imajo 14 členkov ali prstnic; palec ima dva členka, ostali prsti imajo tri členke.

  18. teden nosečnosti

  Slika 2: Prikaz obeh nog prečno in vzdolž. Noga ima nartne kosti, pet stopalnic in 14 prstnic. Pomembna je lega podplata glede na golen in lega prstov na nogi. Na prstih nog in rok so že razviti nohti.

  18. teden nosečnosti

  Slika 3: Slika nazorno prikazuje cel plod v mirovanju. Na glavi so dobro vidni koronarni, sprednji in temenski lobanjski šivi s sprednjo fontanelo. Lobanjske kosti so gibljive in omogočajo rast in razvoj mehkih možganov.

  Slika 4: Plod v maternici spoznava okolje, otipava steno maternice , posteljico, svoje roke, noge, glavo, trup in igra se s popkovnico, kot prikazuje slika. Popkovnica raste hkrati s plodom in doseže dolžino okrog 60 cm ob porodu.

  18. teden nosečnosti

  Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

  Zapri popup
  Nastavitve zasebnosti shranjene!
  Nastavitve zasebnosti

  Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

  Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

  Tehnični piškotki
  Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke

  Onemogoči vse storitve
  Omogoči vse storitve