Test prostocelične plodove DNK iz periferne krvi nosečnice (NIPT/NIFTY)

Ogled informativne zloženke: BGI NIFTY brošura 

NIFTY® je varen, enostaven in zelo natančen krvni test, ki ga lahko opravimo že od 10. tedna nosečnosti dalje. Odkriva najpogostejše genetske nepravilnosti, kot je Downov sindrom.

VAREN: Neinvaziven in brez tveganja.

ENOSTAVEN: Že od 10. tedna nosečnosti iz 10 ml materine krvi.

NATANČEN: Dokazana 99 % natančnost testa v raziskavi v kateri je sodelovalo 147.000 nosečnic.

ZANESLJIV: Do sedaj opravljenih že več kot 1.800.000 NIFTY® testov.

Kaj so trisomije?
Vsaka celica ima običajno 23 parov kromosomov, torej skupaj 46. Trisomija je strokovni izraz, ki predstavlja pojav dodatnega kromosoma v nekaterih ali vseh celicah. Pri otrocih s tako nepravilnostjo je prisotnih več prirojenih telesnih napak in mentalni razvojni zaostanek. NIFTY® test je v prvi vrsti namenjen odkrivanju treh najpogostejših trisomij.

Kaj je NIFTY®?
NIFTY® je enostaven, varen in zelo zanesljiv predrojstveni test, ki odkriva tveganje za pojav trisomije kromosomov 21, 18 in 13, s senzitivnostjo in specifičnostjo, višjo od 99 %. Test je mogoče opraviti že od 10. tedna nosečnosti Test ponuja tudi dodatne možnosti testiranja za določene nepravilnosti spolnih kromosomov in sindrome mikrodelecij. V kolikor želite, lahko z NIFTY testom dobite tudi informacijo o spolu vašega otroka.

Kako deluje NIFTY® test?
V času nosečnosti otrokova DNK prehaja v krvni obtok matere. Za NIFTY® test je potreben vzorec 10 ml materine krvi od 10. tedna dalje. V vzorcu krvi se analizira prosto-celična plodova DNK. Tako se odkriva prisotnost normalnega, prevelikega ali premajhnega števila kromosomov.

Ali naj opravim NIFTY® test?
Pri nekaterih nosečnicah obstaja povišano tveganje za genetske nepravilnosti ploda. NIFTY® test je priporočljivo opraviti, kadar: spadate v skupino starejših nosečnic, imate sami ali v družini že prisotne kromosomske nepravilnosti, imate povišano tveganje na osnovi ultrazvočnega pregleda zgodnje morfologije in nuhalne svetline.
Test lahko opravijo nosečnice tudi na svojo željo, ne glede na starost ali predhodno določeno tveganje.

Za vse informacije o NIFTY® testu ali vec podrobnosti o genetskih nepravilnostih, ki so navedene v brošuri, prosimo poglejte na: www.niftytest.si ali kontaktirajte nas: Kontakt.

Prenos informativne zloženke: BGI NIFTY brošura