Skoči na vsebino
Domov » Brezplačna nuhalna svetlina

Brezplačna nuhalna svetlina

  Brezplačna nuhalna svetlina – kako do nje?

  Brezplačna nuhalna svetlina za vse nosečnice je ena od velikih sprememb, ki jo je prinesla nova zakonodaja aprila 2023. Pred tem je bila nuhalna svetlina brezplačna le za določene nosečnice, ki jim je pripadala zaradi njihove starosti. Nova zakonodaja pa ureja, da je ultrazvočni pregled nuhalne svetline brezplačen za vse nosečnice s kartico ZZZS.

  Kot ugotavlja RTV SLO, vseeno stvar ni tako preprosta in je za brezplačni pregled nuhalne svetline potrebno izbrati pravo zdravstveno ustanovo. Ponosni smo, da se v ZC Dravlje lahko pohvalimo, da pri nas izvajamo brezplačne preglede nuhalne svetline za vse nosečnice s kartico ZZZS.

  Brezplačna nuhalna svetlina v ZC Dravlje

  Brezplačna nuhalna v ZC Dravlje je možna, ker je Zdravstveni center Dravlje eden od zasebnih izvajalcev koncesionarjev. Prav tako so vsi ginekologi_nje iz ZC Dravlje usposobljeni za merjenje nuhalne svetline z licenco FMF in imajo za to odlična ultrazvočna orodja. Poglejte si prispevek RTV SLO o problematiki.


  Kako se prijaviti na brezplačen pregled nuhalne svetline v ZC Dravlje

  Na brezplačni pregled nuhalne s kartico ZZZS se prijavite nekje v 8. tednu nosečnosti. Pokličite naše prijazne medicinske sestre na 051 336 847 ali nas kontaktirajte preko obrazca za naročanje. Na podlagi informacije o datumu zadnje menstruacije in drugih stvareh bomo določili ustrezni datum pregleda. Zavedati se je potrebno, da je izvajanje nuhalne svetline možno do 13. tedna in 6 dni. V današnjem času se ob pregledu nuhalne svetline marsikatera nosečnica odloči še za istočasni test NIFTY.

  Brezplačna nuhalna svetlina v ZC Dravlje

  Povedati je treba še tole:

  Če iz tega ali onega razloga nimate kartice ZZZS (na primer niste zdravstveno zavarovani v Sloveniji), pri nas v ZC Dravlje še vedno obstaja možnost plačljive nuhalne svetline. Naš cenik si lahko ogledate tule.

  Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

  Zapri popup
  Nastavitve zasebnosti shranjene!
  Nastavitve zasebnosti

  Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

  Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

  Tehnični piškotki
  Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke

  Onemogoči vse storitve
  Omogoči vse storitve